Over het dierenrijk

Encyclopedie voor jong en oud

In deze mooie, rijkelijk geïllustreerde encyclopedie krijg je een goed overzicht van de diersoorten. In zes hoofdstukken worden de dierengroepen besproken: zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en insecten, spinnen en andere ongewervelden.
Je krijgt per diergroep een algemene inleiding en de kenmerken van de dieren en vervolgens komen de soorten en families binnen deze groep aan bod. Per pagina zijn dit vijf dieren. Zo blijft het geheel overzichtelijk en leesbaar. De teksten worden aangevuld met illustraties en hier en daar een foto. Extra informatie over de grootte van het dier, de verschillende soorten, het gedrag, de anatomie, het leefgebied, enz. vind je terug in een apart kadertje. Ondanks de beknoptheid van de informatie krijg je toch een goed basisbeeld van de dieren en blijft het geheel boeien. Als er moeilijke woorden gebruikt worden, worden die ook meteen verklaard, wat zeker een meerwaarde is.
Het leuke aan het boek is dat er ook aandacht geschonken wordt aan minder voor de hand liggende dieren. Heb je al gehoord van de maskerwimpelvis? Of de zwartvleugeltangare, de mummichog of de dikstaartgalago? De duizenden, wat klassiek ogende illustraties staan op een pastelkleurige, gelinieerde achtergrond. Dat komt het overzicht en het leesplezier zeker ten goede.
Het geheel oogt overzichtelijk en professioneel. Een leeslint is een leuk extraatje. Ook een uitgebreid register kon niet ontbreken. Een mooie aanwinst voor elke dierenliefhebber!