Otto de boekenbeer

Otto de boekenbeer vindt het leuk als kinderen het boek waarin hij woont, lezen. Als niemand kijkt, kruipt Otto uit zijn boek en gaat hij op avontuur in het huis, leest hij andere spannende boeken en soms schrijft hij zelf een boek. Maar op een dag, na een avonturentocht door het huis, merkt Otto dat zijn boek niet langer in de boekenkast staat maar samen met vele andere boeken in een grote doos werd opgeborgen. En op die doos staat in grote letters 'verhuisdoos' geschreven. Nu kan Otto niet meer in zijn eigen boek kruipen. Hij blijft alleen in het grote lege huis achter en besluit zijn boek achterna te gaan. Hij trekt de wijde wereld in. Een veilig plekje vinden om te wonen valt niet mee. maar dan ziet hij "een groot gebouw met overal licht". Tot zijn verbazing ziet Otto daar rijen en rijen met boeken en er wonen andere boekenwezens. Otto heeft zijn droomplek gevonden! Nu wordt zijn boek in de bibliotheek door heel veel kinderen gelezen.
Dit bijzondere en toch wel aangrijpende prentenboek laat kinderen én voorlezers toe om helemaal in de wondere maar vooral fantasierijke wereld van boeken te kruipen.
De tekst is eenvoudig en duidelijk. Het aantal zinnetjes per pagina blijft beperkt tot maximum drie. Op deze manier krijgt het kind voldoende tijd om alles in zich op te nemen. De tekst en de tekeningen sluiten perfect op elkaar aan. De tekeningen roepen een brede waaier aan emoties op: plezier, spanning, verdriet, angst,... De met een zwarte lijn omrande aquareltekeningen werden tegen een witte achtergrond geplaatst. En ook hier zorgt de eenvoud van de tekeningen voor een bijzonder mooi resultaat.