Otis

De 17-jarige Otis zit zwaar in de problemen. Probleem één is zijn halfgekke moeder, die de hele dag door aan zijn hoofd zeurt en nauwelijks uit haar zetel komt. Aan haar lijst met klusjes lijkt geen einde te komen. Probleem twee is school en een examen economie waar Otis amper tijd voor lijkt te vinden. Probleem drie (het allerbelangrijkste probleem) is de vraag wie Otis' vader is. Probleem vier, tot slot, is een driejarig meisje dat bij Otis gedropt wordt. In een poging om al zijn problemen zelf aan te pakken, bedenkt Otis een uitgekiend plan.

Otis' verhaal start met een soort van wake voor zijn vader. Een nacht waarin Otis wakker blijft en zijn levensverhaal vertelt aan zijn afwezige vader. Een nacht waarin de puzzelstukjes in elkaar vallen.
Een verhaal van een jongen met Antilliaanse roots die opgroeit in een sociale woonwijk met enkel zijn moeder. Volhardend in een wereld die niet mals is voor een jongere, waarin zijn jeugd al lang vervlogen lijkt. Een 17-jarige met de problemen van een volwassene, problemen die hem onderuit halen. Een jongere die het lef heeft om risico's te nemen en soms voluit op zijn bek gaat.

Het hoofdpersonage Otis komt duidelijk uit de verf, zijn situatie is invoelbaar en de problemen helder.