Oskar

Wat een knap prentenboek heb ik hier in handen. Prentenboek is heel letterlijk te nemen want er staat geen enkel woord in. Aandachtig kijken naar deze topillustraties en je fantasie de vrije loop laten is de boodschap. Dit boek zorgt zonder twijfel voor een leuke interactie tussen 'voorlezer' en 'kind'. Neem vooraf even de tijd om dit juweeltje te doorbladeren zodat je mee bent met de verhaallijn.
De titel verwijst naar Oskar, de dinoknuffel die in dit boek kwijt geraakt. Zijn baasje gaat op zoek en voert de moeilijkste opdrachten uit om zijn knuffelvriend terug te vinden. Telkens als hij denkt dat hij hem gevonden heeft, wordt hij teleurgesteld. Hij vond iets anders dat uit de verte wel wat op zijn dino leek. Gelukkig kent het verhaal een happy end.

Voor de originele illustraties met oog voor detail worden vooral de kleuren groen, zalmroze en wit gebruikt. Rond de harde kaft zit nog een papieren kaft dat weggehaald kan worden en als poster gebruikt kan worden. Wie dit niet had opgemerkt, wordt er achteraan in het boek attent op gemaakt.
Dit boek won op de Frankfurter Buchmesse 2016 de golden Global Illustration Award voor de cover. Een aanrader voor klein maar zeker ook voor groter.