Onze zomer

Anna, haar buurmeisje Frankie en diens oudere broer Matt zijn onafscheidelijk. Tot wanneer Anna en Matt verliefd worden op elkaar. Anna was eigenlijk al een hele tijd verliefd op hem, maar wachtte op een teken van Matt. Ze besluiten om hun liefde verborgen te houden voor Frankie uit vrees voor haar reactie. Matt vindt wel een geschikt moment om het zijn zus te vertellen. Dit is echter buiten het ongeval gerekend waarbij Matt omkomt. De wereld van Anna stort in en bovendien kan ze haar verdriet met niemand delen zoals zij het wil. Frankie stelt aan Anna voor om samen met haar en haar ouders mee te gaan naar hun vakantiehuis in Zanzibar Bay. Frankie verdringt haar verdriet en wil er de ABZO (Absoluut Beste Zomer Ooit) van maken. Ze maakt het plannetje om minstens twintig jongens te leren kennen want daar zal vast iemand voor Anna bij zitten. In Zanzibar Bay vallen uiteindelijk de maskers af en worden alle geheimen duidelijk.
Het verdriet wordt in het boek sterk benadrukt. Iedereen rouwt op z'n eigen manier: de zus, de ouders, de vriendin. Maar samen komen ze erdoorheen. Het is voor iedereen lastig om ook plezier te beleven op de plaats waar Matt z'n laatste zomer heeft doorgebracht. Is dit plezier wel nog toegelaten? Mag Anna nog wel verliefd zijn wanneer Matt er niet meer is?
Het verhaal is mooi uitgewerkt, maar soms toch te oppervlakkig wat de verliefdheid van de meisjes betreft. Ook het fuiven van de jongeren is er soms over, er is weinig respect naar elkaar toe. Het verhaal is vlot geschreven en heel ontspannend.