Onze wereld in getallen

Een encyclopedie vol fantastische feiten

Als je onze wereld bekijkt als een wiskundige, zie je vast overal getallen. Clive Gifford is niet meteen een man van cijfers maar is wel een vat vol interessante weetjes. Speciaal voor de nieuwsgierige jeugd heeft hij heel wat wetenswaardigheden over onze wereld in getallen samengevat.

In de zes grote thema’s komen volgende onderwerpen aan bod: ruimte, aarde, natuur, mensen en cultuur, geschiedenis en tenslotte wetenschap en technologie. Wil jij graag weten wie als eerste een marathon in de ruimte liep, hoe zwaar een reuzenmanta kan wegen of hoe lang Lodewijk XIV op de troon zat? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Het zit boordevol prenten en foto’s die je nieuwsgierigheid prikkelen. Boordevol is trouwens het best passende woord voor een boek dat bijna elke vierkante centimeter benut om informatie over te brengen. Gelukkig zitten er hier en daar rustpunten tussen zoals de top 10-lijstjes of de start van een nieuw hoofdstuk. Je leest het dan ook helemaal op je eigen manier, je eigen volgorde, volgens jouw interesses. Er is geen echt begin en einde, je kan er dingen in blijven ontdekken. Het is een exemplaar om ergens ‘grijpklaar’ te leggen zodat je een keer iets anders doet dan te scrollen op je smartphone.

Een leuk en schijnbaar onuitputtelijk weetjesboek voor jonge – en minder jonge – ‘curieuzeneuzen’.