Onvindbaar

Freya  is een tiener die net haar moeder heeft verloren. Haar vader zijn manier om dit verlies te verwerken is zich op zijn werk storten. Dat maakt dat hij geen tijd heeft voor Freya en hij stuurt haar naar een kostschool. Freya tracht er haar weg te zoeken en er het beste van te maken. En dan verdwijnt er een meisje. Wat eerst lijkt een gewoon kostschoolverhaal te worden, wordt al snel een aangrijpend en spannend thrillerverhaal. Freya wordt meegesleurd in een verhaal vol mysterie en vraagtekens, vol liefde en verraad. Een verhaal op leven of dood.

Dit is een boeiende thriller met een onvoorspelbaar einde. Je leest het alsof je naar een spannende film zit te kijken. Er gebeurt veel, maar geen enkel moment krijg je het gevoel dat het onrealistisch is.

Het sterke van dit boek is ook de echtheid van het verhaal. Het karakter van Freya is goed uitgewerk. Je krijgt een inkijk in haar doen en laten, en vooral: haar gevoelens. Het onverwerkte verdriet van haar moeder bijvoorbeeld. Doorheen het boek krijg je in stukjes te weten wat er gebeurd is. Nachtmerries teisteren haar en geven een inkijk in haar verleden. Ook de andere karakters worden, weliswaar vanuit het perspectief van Freya, goed weergegeven. Het is hoe zij de karakters beleeft en jij leert door haar persoon de anderen kennen.

Dan is er nog de verliefdheid op een docent die Freya ervaart. Je kan dat naïef vinden, maar het kan toch ook heel herkenbaar overkomen. Naarmate het einde van het boek nadert, voel je wel hoe het verhaal gaat eindigen. Toch blijf je aan het lezen en word je helemaal op het einde nog verrast.

Dit is het eerste boek van Kathy Tailor en ik kan dit zeker een geslaagd debuut noemen. Over de goed passende cover kan ik alleen maar blij zijn.