Onderstroom

In dit verhaal staat de setting centraal. De sfeer in het oude dorpje waar Kyra en haar vrienden wonen is er één die de meeste tieners niet kennen maar zich wel kunnen inbeelden. Het is zo’n dorpje waar maar enkele gezinnen wonen die zelf het land bewerken. De mensen zijn erg honkvast en wat wereldvreemd. Eigenlijk gebeurt er nooit wat in dit dorpje. De jongeren zijn met vijf en hebben hun eigen plek achter het kapelletje. Aylin heeft er vroeger voor moeten knokken om er bij te horen, want zij verhuisde pas later naar die ons-kent-ons wereld.

Wanneer er plots een vreemd meisje in de tent aan het kapelletje komt slapen, zijn onze vijf vrienden wat uit het lood geslagen. Toch wint de vrijgevochten Kyra beetje bij beetje hun vertrouwen. En in het geval van Aylin ook meer dan dat. Aylin raakt in de war van haar gevoelens. Kan en mag ze dit wel voelen? Zal ze de sympathie van de anderen zo niet verliezen? Ze verzint een plan om Kyra volledig bij hun groepje te laten integreren, maar dit gaat mis. Jaren later wil Aylin wraak voor wat er gebeurde ... maar is dat ook echt zo gemakkelijk?

Dit coming-of-ageverhaal over erbij willen horen en over anders zijn is heel herkenbaar voor veel tieners. In een vrij dun boekje van 135 pagina’s is een mooie sfeer gecreëerd. De thema’s vergeving en vergelding komen goed tot hun recht bij het kapelletje dat zo’n belangrijke rol speelt in dit boek. Dit boek is een heel fijn tussendoortje!