Olivier en het brulmonster

Rep je naar de bibliotheek of de winkel ... dit is een topper! 'Olivier en het brulmonster' heeft alle ingrediënten die nodig zijn om er een echt hebbeding van te maken: een goed verhaal, spanning, herkenbaarheid, fantasievolle tekeningen en een goed einde.

Olivier gaat voor de allereerste keer bij oma en opa logeren en dat is wel erg spannend. Nadat hij liefdevol in bed werd gestopt door oma en opa valt hij in slaap als een roosje. Maar midden in de nacht wordt hij wakker en hij hoort het geluid van ... een brulmonster. Hij roept oma en zij probeert hem te troosten. Telkens wanneer oma bij hem is, hoort hij het monster niet meer, maar als ze weggaat, komt dat enge geluid weer terug. Samen doen ze er alles aan om het monster telkens weer te verjagen, maar tenslotte wordt oma echt te moe en komt ze niet meer als Olivier haar roept. Opa roepen dan maar ... en als opa komt, stopt het brulmonster niet met brullen. Maar opa weet raad en heeft al een vermoeden waar het geluid vandaan komt ...

De tekeningen van Frank Daenen zijn supergedetailleerd en echt tot in de puntjes uitgewerkt. Zelfs als de laatste bladzijde van het geschreven verhaal gelezen is, volgt er nog een leuke illustratie die aanzet tot verder fantaseren. Ook de schutbladen vooraan en achteraan dragen bij tot een leuk geheel. De typografie van al de rare geluiden doorheen het hele boek maken er een prachtig en dromerig prentenboek van.

Aan alle oma’s en opa’s: lees dit boek voor als je kleinkinderen de eerste keer komen logeren en ik ben er zeker van dat ze je zullen vragen om dit elke volgende keer opnieuw te doen.