O Echo

Stadsgeluidenboek

Tuur dwaalt door de stad. De stad groet hem met geluiden, met beelden. Tuur ontdekt fantastische dingen. Hij merkt een oud vrouwtje op die broodkruimels strooit voor de duiven, een ballon hoog in de lucht, een ijscoman, een schoenenstoet die hem passeert, flatgebouwen die hem omringen. Tuur smult van de stad met zijn geuren en kleuren. Tot hij uiteindelijk naast zijn zelf gebouwde blokkentoren gaat zitten en luistert.  Zijn verhaal is uit.
Een fantastische compilatie van beeld en woord. Stan van Steendam speelt met kleuren en vormen. De woorden maken als het ware echt geluid als je goed kijkt. Er valt zoveel te beleven en te zien in dit prachtige boek. De auteur speelt met grootte, beeld, lettertype om het geheel tot leven te brengen.
Poëtische verwoording en verrassende vormgeving gaan hand in hand. "Knarsetandend Knispert ze de korstjes van het Krokante brood". De duif die erbij afgebeeld staat, is vormgegeven met de letters K en R.  De woorden op deze pagina komen je al krakend tegemoet terwijl je het leest. En zo staat dit boek vol met poëtische 'verwonderingen’, grafische kunstjes.  Een waar plezier om dit boek te mogen lezen.
Een warmmakertje: http://vimeo.com/38088278