Nocturno

Droomrecepten

'Nocturno' is een droom van een boek. Letterlijk en figuurlijk. Je gaat er mee slapen en het geeft je eigenzinnige dromen. Van dit boek in de vorm van een recht opstaande kalender kan je elke avond een andere pagina omslaan. Met een eenvoudige zin en tekening worden je gedachten op weg gezet. Zet de tekening vijf minuten onder je nachtlampje en dan is het tijd om het licht uit te doen. Nu zie je via een glow-in-the-dark tekening een verdere invulling van je droom. Je ogen sluiten en verder dromen nu ...
Dit is enorm leuk, inventief boek dat kinderen zal inspireren en boeien. Het lijkt alsof je voor een stukje al weet wat er gaat komen in het duister. Maar toch ontdek je nog leuke details en fijne invullingen. Er is op het einde ook ruimte voor een eigen tekening/droom ... Wel niet voor kinderen die snel angstige dromen ontwikkelen.
Isol is bij ons een minder bekende auteur, maar dat zal niet lang zo blijven. In 2013 ontving ze de Astrid Lindgren Memorial prijs. Een superleuk cadeau om te geven en te krijgen!