Niet bijten, Anna!

Elke peuter komt wel in een fase dat hij zijn tandjes voor iets anders gebruikt dan het eten. Bij Anna is dat net zo. Anna heeft al veel tandjes, al veel meer dan haar broertje Lars. Hij heeft nog maar twee tandjes bovenaan en twee tandjes onderaan. Anna verzorgt haar tandjes goed en poetst flink elke dag.
Broer en zus spelen graag samen, maar af en toe wordt Anna boos en dan bijt ze Lars. Dan huilt Lars heel hard en heel luid, want bijten doet pijn. Mama is boos en zet Anna apart om na te denken over wat ze gedaan heeft. Anna is verdrietig. Ze weet wel dat bijten niet mag, maar soms is het sterker dan haarzelf. Als ze verder nadenkt, vindt ze zelf een oplossing: als je boos bent, kan je beter even weggaan en iets anders doen. Of je kan praten met je vriendje, nee zeggen als je iets niet wilt, of aan mama vertellen. Maar bijten ... dat mag niet!
Aantrekkelijk, vierkant prentenboekje in de typische Anna-reeks. De boekjes volgen een vaste structuur: op de linkerpagina staat de tekst, die op de rechterpagina met een illustratie kracht bijgezet wordt. Ook hier is de stijl volledig dezelfde als in de andere boekjes over Anna. Dat maakt het herkenbaar.
Zoals steeds sluit het thema perfect aan bij de leefwereld van peuters en kleuters en dat maakt deze boekjes zeer geschikt om te gebruiken in peuter- en kleuterklassen. Eenvoudig en herkenbaar verhaaltje, met een toch wel wat doorwegende moraliserende inhoud.