Niek de Groot flikt het 'm weer

Niek, Frank en Teddy zijn drie goede vrienden. Niek is verliefd op Roos. Ze zitten samen in de klas. Wanneer ze in de klas de opdracht krijgen in duo's aan een taak te werken, hoopt Niek op een leuke partner. Maar hij wordt uitgeloot om met klasgenoot Gina samen te werken. Gina is een meisje dat precies zegt wat leraren willen horen, ze heeft een vlekkeloze cijferreeks. Met haar samenwerken geeft problemen. Als ze bij hem thuis komt, denkt Nieks vader dat ze zijn vriendinnetje is. Bovendien wordt Niek dit jaar uitverkoren als zonkbalaanvoerder. Dit betekent dat hij zelf zijn team mag kiezen voor deze vreemde sport. Hij is trots, maar dit is snel voorbij wanneer blijkt dat Gina in zijn team zit. Nu kan hij onmogelijk winnen.
Dit verhaal is een afwisseling van strips en tekst. Het leest vlot omwille van de vele tekeningen. Kinderen die niet graag lezen, worden op deze manier aangemoedigd om het boek uit te lezen. Het is wel een heel druk boek, met de strips als een aanvulling op het verhaal. Niek heeft altijd pech en de hilarische situaties volgen elkaar snel op.
Achteraan vind je tips om zelf Niek De Groot te tekenen. Ook de schutbladen zijn heel druk: een doolhof, een strip door de tijd, een pop-quiz, een codekaart. Kortom, genoeg materiaal om je een tijdje bezig te houden met dit boek.