Net goed!

Dit boek neemt je mee op een avontuur waarin de letters zelf als personages optreden. Wat een briljante manier om de wereld van lezen en schrijven te verkennen! De letters nemen het op tegen drie monsters die graag willen pakken en plagen. Deze monsters zijn eigenlijk best schattig, dus geen zorgen voor je kleintje. Maar laten we eerlijk zijn, pakken en plagen is gewoon niet lief. Vooral niet als het de bedoeling is om drie nog kleinere monstertjes lastig te vallen. Wanneer de kleine beestjes in de problemen zitten, schieten de letters te hulp. Ze smeden zinnen die de grote monsters flink voor schut zetten. Zo leren kinderen wat bij over de kracht van taal.

Maar die grote monsters zijn niet van plan zich gewonnen te geven. Ze graven zelfs een gat naar onder in de pagina om bij de letters te komen, die in de witruimte onder de illustraties staan. Het is een grappig gezicht hoe de letters zich terugtrekken in een hoekje, slim vormgegeven op de dubbele pagina. Ondanks hun trucjes worden de letters toch gegrepen en vliegen ze in het rond. Maar ze geven niet op; ze klimmen naar de bovenkant van de pagina, bij de illustraties.

De monsters zitten vast en beginnen te huilen. Gelukkig tonen de letters medeleven en maken ze een trap zodat de monsters weer naar boven kunnen. En raad eens wat er gebeurt als de grote monsters weer boven zijn? Juist ja, de kleine monstertjes gaan hen pakken en plagen.