Nestor en het magische zakhorloge

Nestor is een verlegen jongen die niet al te veel vrienden heeft. Zijn moeder gedraagt zich heel onverschillig naar hem toe. Zijn vader ziet hij doodgraag, maar die is als piloot veel afwezig. Nestor kijkt enorm op naar dokter Montgommery, een bekende ontdekkingsreiziger. Ooit hoopt Nestor net zoals deze dokter de wereld te gaan verkennen. Op zijn verjaardag krijgt hij van zijn geliefde vader een heel speciaal cadeau: een mysterieus zakhorloge. Al snel ontdekt Nestor de speciale gaven van dit horloge: hij kan dieren verstaan en met hen communiceren. En dan blijkt dat dit horloge nog veel meer waarde heeft. Via dit horloge start Nestor aan een avontuur waar hij alleen maar had van kunnen dromen.

Dit is een geamuseerd verhaal voor jeugdige lezers. Het leest supervlot en het grote lettertype draagt daar zeker toe bij. Hier en daar krijg je ook nog eens zwart-wit-tekeningen. Die maken het geheel nog wat speelser, maar ook boeiender. Ze brengen ook wat meer leven in de brouwerij. 

Het verhaal is niet heel origineel en er worden nogal grote sprongen gemaakt. Zoals bijvoorbeeld het feit dat Nestor in de laadruimte van een vliegtuig belandt en met een parachute hier uitspringt. Nogal ongeloofwaardig, maar het past wel binnen het fantasierijke van het verhaal. Wat wel een goede boost geeft aan het verhaal, zijn de twee pratende dieren. Een pad genaamd Patrick en Fred, de eekhoorn. Deze twee nieuwe vrienden van Nestor geven het verhaal een humoristische kant.

Al bij al een niet heel origineel verhaal, maar heel geschikt voor niet-geoefende lezers die houden van fantasie.