Mila mist mama

Het overkomt elk kind wel eens ... je mama missen. Dit prentenboekje zal dus voor heel wat kleuters een herkenbaar verdrietje verwoorden. Eenvoudig wordt er uitgelegd dat Mila zich niet goed voelt omdat ze mama mist. Gelukkig is de kleuterjuf er om ervoor te zorgen dat Mila haar gedachten wat kan verzetten.
Dat de hoofdrol weggelegd is voor een meisje met donkere huidskleur zorgt voor een extra herkenningspunt. In deze diverse samenleving zijn kleuterboekjes met kinderen met een andere huidskleur dan ook welkom. In het begin wordt er geïnsinueerd dat de ouders gescheiden zijn. Mila stelt zich voor en zegt dat ze soms bij mama en soms bij papa woont. Behalve dit zinnetje wordt er niets meer over de papa gezegd. Het thema 'echtscheiding' komt dus verder niet aan bod. Of is het net omwille van het co-ouderschap dat Mila haar mama mist? Een gemiste kans dan om dit wat verder uit te werken.
De illustraties beslaan hele pagina’s. Ze zijn eenvoudig en duidelijk maar eerder vlak. De pagina’s zijn van stevige kwaliteit en kunnen dus tegen een stootje.