Mijn waanzinnig lichaam

Ons lichaam is een wonder en volgens dit boek zelfs een waanzinnige en verfijnde machine. In deze eenvoudige encyclopedie leer je bij over je oren, longen, huid, haar, tanden en hart. Ook eten en drinken, een fit lichaam, gezond leven, blij zijn en naar de dokter gaan komen aan bod. Je kunt zelf een kijkje nemen in de operatiezaal en in het laboratorium. Aan de hand van een magische lens met rode filter kun je als een echte speurder de meest kleine deeltjes van het lichaam ontdekken. Een interactief boek met informatie over de werking van ons lichaam. 

Informatieve boeken over het menselijk lichaam zijn niet nieuw. Dit boek is noch vernieuwend, noch verrassend, maar wel goed gemaakt. Het boek is overzichtelijk, bevat duidelijke informatie en een gevarieerde inhoud. De magische lens zorgt voor een leuk spelelement, waardoor het boek opgewaardeerd wordt. Verschillende soorten lichamen worden voorgesteld en de illustraties tonen zowel mensen met als zonder beperkingen. De illustraties zijn net als de mensen kleurrijk zonder te schreeuwerig of chaotisch over te komen. Het boek is in alle opzichten goed in balans en levert een mooi inzicht in ons lichaam.

Kinderen die geïnteresseerd zijn in de magie van het menselijk lichaam, zullen dit boek een leuke aanvulling vinden. De meeste onderdelen zijn voor iedereen toegankelijk. Het deeltje in bijvoorbeeld het laboratorium is dan weer voor gevorderden. Dit boek zal vele kinderen aanspreken en verdient een plaatsje in de klasbibliotheek.