Mijn vriend

Op een dag komt er een nieuwe jongen in de klas die Sam heet. Hij is een beetje anders dan de andere kinderen want hij speelt niet en kijkt alleen maar omhoog. Wat is daar nu aan, denkt Archibald. Wie zit er nu alleen maar naar de hemel te staren? Hij besluit het aan Sam te vragen en ontdekt zo wat Sam ziet in de wolken.
Een verhaal over een jongetje dat een beetje anders is omdat hij meer kijkt dan doet. Terwijl de andere kinderen spelen met hun tol, ziet hij in de wolken een draak of een ander dier. Sam leert Archibald hoe die veel kan ontdekken in de wolken. Op zijn beurt leert Archibald aan Sam hoe hij een tol kan laten draaien. Als Sam na enkele dagen afwezigheid terug naar school komt, is Archibald heel blij. Hij had nooit gedacht dat hij het jongetje met zijn groen truitje zo zou missen. 

Een eenvoudig verhaaltje met tekeningen die ouderwets aandoen en kleuren die nogal mat zijn. Maar het spreekt aan omdat het thema origineel en simpel is: zo verschillend zijn en toch van elkaar leren door te kijken, en dat mooi in beeld gebracht. Om met kleuters rond verschillen te werken, is dit een verrijkend prentenboek.