Mijn spook en ik

Edward van de Vendel en Floor De Goede hebben opnieuw samengewerkt en hun talenten samengegooid om een nieuwe titel te maken voor de reeks Tijgerlezen. Ze deden dat al eerder en schreven onder andere Miss Eenhoorn, een andere titel binnen dezelfde reeks. Ook het indrukwekkende Gloei schreef dit duo in het verleden.

Met Mijn spook en ik slagen ze er opnieuw in om een prachtig verhaal te schrijven voor jonge lezers. Yas – die nergens bang voor is – krijgt op een nacht bezoek van zijn P.S. (Persoonlijk Spook) Kwaak. Kwaak wil hem helpen bij het onder ogen komen van zijn angsten. Maar dat is helemaal niet nodig. Want Yas is nergens bang voor! Of toch wel? Samen gaan ze op pad en leren ze elkaar, en zichzelf, beter kennen.

Het vlot geschreven verhaal is doorspekt met humor en gevoel. Van de Vendel creëert een lief verhaal over een heel herkenbaar thema voor jonge kinderen die net leren lezen. De illustraties – voornamelijk in blauwtinten – vullen het verhaal aan en maken er een sterk geheel van. Ze ondersteunen en vullen het verhaal mooi verder aan. Opnieuw een sterk staaltje van dit duo, dat ongetwijfeld leesplezier zal brengen bij veel jonge en minder jonge lezers.