Mijn reuze zoekboek - Sprookjes

Dit zoekboek telt negen grote platen waarop je steeds vijftig dingen moet zoeken. Tien van die vijftig elementen komen op elke prent voor. Het zou leuker zijn, mocht je zelf op zoek moeten gaan naar die tien figuurtjes. Nu worden ze al op de eerste bladzijde als bonus cadeau gegeven, wat de uitdaging niet echt bevordert.

Dit boek is het werk van drie illustratoren die qua stijl zeker bij elkaar passen. Een zoekboek hoort 'druk' te zijn, maar de hevige kleuren maken het geheel nog meer opzichtig en nog minder overzichtelijk. Zoeken is dus echt wel de boodschap. Het onderwerp is 'sprookjes', al mag dit wel wat ruimer gezien worden want ook verhalen en andere fantasiefiguren (Nils Holgersson, Sinterklaas ...) doen hun intrede. Uit de illustraties is geen verhaal af te leiden. Het is eerder een bonte verzameling van (bekende) figuurtjes en voorwerpen binnen een bepaald thema dat wordt aangeduid met een titel, bovenaan links op de pagina. Thema's als Op avontuur, Feeën en tovenaars, Waar is de wolf, Prinsen en prinsessen, Dierenverhalen, Monsters, Verhalen over de zee, Verhalen uit de hele wereld, Kerstverhalen ... komen alle aan bod.

Het formaat is vrij groot en de bladzijden zijn van karton. Voor dit soort boeken is dit geen overbodige luxe. Leuk om samen te zoeken met een leeftijdsgenootje, maar ook volwassenen zullen soms goed moeten speuren. Zoekboeken zijn populaire tussendoortjes en er zijn er al heel wat op de markt. Ik had dan ook wat meer originaliteit of een tikkeltje extra verwacht.