Mijn eerste boek over geuren en kleuren. De tuin

In dit boek ontdek je zeven planten uit de tuin, samen met hun kleur en hun geur. Jammer genoeg zijn de kleuren niet erg correct. Zo krijg je bijvoorbeeld een pastelkleurig groen voor een spar en een gebroken wit voor een spierwitte sering. De geuren zijn (en blijven) echter wel goed waarneembaar en benaderen de werkelijkheid. Dankzij de keuze van duidelijk verschillende plantensoorten krijgen we dan ook een ruim spectrum van geuren die we kennen vanuit huis-tuin-en-keukentoepassingen.
De flapjes zijn kwetsbaar zoals dit bij de meeste flapjesboeken het geval is. Ook de kartonnen bladzijden vielen in mijn boekje om onduidelijke reden uit elkaar bij het openslaan (‘gedrukt in China’ zegt misschien genoeg). Het leuke kijkgaatje in de flapjes zorgt er echter wel voor dat kinderen betrokken blijven, al helpen ze gewoonlijk niet erg bij het raden over welke plant eronder verborgen zit.
De tekst op de tegenoverliggende bladzijde zou je op het goede spoor moeten zetten, maar dit stelt weinig voor. De elementen waaraan de kleuters de plant zouden moeten herkennen gaan vaak hun petje te boven (snoepjes en verfrissende siroopjes bij 'munt', de Provence bij 'lavendel'). Bij de roos van de beginpagina ontbreekt deze beschrijving zelfs, waardoor je in eerste instantie vergeet dat deze ook bij de zeven uit het boek hoort. Dit merk je pas echt duidelijk omdat de roos wel terugkomt bij het einde in het overzichtje van de zeven planten die in dit boek aan bod komen.