1- | 2017
Uitgeverij Holland
ISBN 978-90-251-1362-9
FICTIE , €16.50
gekartonneerd , kartonboekje
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Mijn Boekenbox. Babydieren

Yu-Hsuan Huang (auteur)

Dit is een doosje waarin zich twee stevige kartonnen boekjes bevinden. Op het deksel van het doosje wordt vermeld dat het uitschuifboekjes zijn. Wat dat precies inhoudt kan je op het deksel al even ervaren. Daar kan je immers door een schuifelement al eens twee kleine beren, die rond hun mama hangen, tevoorschijn doen komen. De tekening van mamabeer is wel raar en niet in proportie. Maar laat dat ons er niet van weerhouden om de boekjes uit de box te halen en te ontdekken. 

Het eerste boekje vertelt iets over babydieren op de boerderij. Dat is het zoveelste in de rij, dus je kan hier maar beter creatief uit de hoek komen. Dat gebeurt spijtig genoeg niet. Zo kom je te weten dat een kalf vlekken heeft. Het schuifbare element dat de vlekken doet verschijnen en verdwijnen is niet echt spectaculair of zelfs grappig. Bij de prent waar vermeld wordt: 'Het kuiken komt uit het ei', kan je de kip omhoog heffen om een kuiken en een ei te laten verschijnen. Ook in het andere boekje: 'Babydieren in het wild', wordt er weinig creativiteit aan de dag gebracht. De welp die nog geen manen heeft en waar je die dus kan laten verschijnen, heeft last van zijn oor dat de manen wat tegenhoudt. De prenten zijn wat lieflijk, maar niet bijster vernieuwend.

Op de achterzijde van het doosje staat dat het makkelijke schuifjes zijn, geschikt voor jonge kinderen en goed voor de motorische ontwikkeling. Het eerste is zeker waar. Het tweede ... Tja, laten we zeggen dat je voor dat element misschien het geld van de aankoop van dit boekje beter in iets meer onderbouwd kan investeren. 

Elke Verhulst
Dieren
uit de reeks: Mijn boekenbox , deel 2
origineel: Mon coffret des bébés animaux (Frans) - Marieke Hoogland (vertaler)