Mijn bladerenbewaarboekje

In dit wondermooie boekje kunnen kinderen hun gevonden bladeren bewaren en er leuke of interessante weetjes bij schrijven. Een ontzettend toffe bezigheid voor de jonge natuurliefhebber. Die hoeft zich trouwens niet enkel bezig te houden met het verzamelen van bladeren, want de makers van dit boekje hebben ook een verenbewaarboekje en een bloemenbewaarboekje uitgebracht.

Mijn bladerenbewaarboekje bestaat uit een bewaarboekje en een ontdekboekje. Zoals de naam doet vermoeden kleef je de gevonden bladeren in het bewaarboekje en zoek je er informatie over op in het ontdekboekje. Hoe je bladeren best bewaart wordt uitgelegd vooraan in het bewaarboekje. De ruimte die voorzien is voor het blad en je interessante weetje(s) is helaas eerder beperkt, de kleurkeuze van het lettertype niet overal de juiste. In het ontdekboekje vind je naast slimme weetjes ook leuke knutselideeën. De informatie staat netjes per plant, struik of boom in een tekstvak. Algemene info staat in blauw gedrukt, specifieke info over de bladeren staat in groen gedrukt. Zo kan je gerichter op zoek gaan naar informatie.

De vormgeving van Mijn bladerenbewaarboekje heeft een retrokarakter. Beide boekjes worden samengehouden in een dikke kaft met sterke rekker, maar zijn elk apart voorzien van een stevige kartonnen omslag. Dat lijkt me handig als je ermee de natuur intrekt. Een mooi boek voor kinderen die houden van de natuur!