Mijn bijzonder rare week met Tess

Wanneer Samuel op de parking van de dokter wacht op zijn broer en vader, ontmoet hij Tess. Tess is een beetje raar. Samuel vindt raar wel prettig. Wanneer duidelijk wordt dat Samuels broer naar het ziekenhuis moet om zijn been in het gips te laten leggen, besluit Tess dat het beter is dat Samuel bij haar blijft. Want ziekenhuizen zijn maar saai, en je moet er zo lang wachten. Samen trekken ze erop uit.
Ze ontmoeten Hendrik, een oude man die treurt om zijn dode kanarie. Tess en Samuel besluiten om de man te helpen zijn verdriet te verwerken en boksen een echte begrafenis in elkaar. Deze ervaring roept allerlei vragen op bij Samuel over leven en dood, familie, eenzaamheid en vriendschap. Vragen waar niet zo makkelijk antwoorden op te geven zijn. Maar Samuel zet zijn zoektocht verder. Ook Tess lijkt een zoektocht opgezet te hebben, eentje naar haar ongekende vader. Ook al loopt alles niet van een leien dakje en botsen zij en Samuel geregeld, toch is ze blij dat deze nieuwe vriend haar helpt met haar plan om haar vader te leren kennen. Maar is Tess wel blij met de ontdekkingen die ze doet?
Bij de start van het verhaal had ik een duwtje nodig om verder te lezen. Het begin is raar, maar niet bizar genoeg om me te enthousiasmeren. Maar wanneer je verder leest en meer over Tess en Samuel ontdekt, heeft het verhaal alle ingrediënten om het jonge lezerspubliek te bekoren. Het is vlot geschreven, spannend, mysterieus en het kaart onderwerpen aan die dicht bij de leefwereld van het doelpubliek liggen. Het zijn zwaar beladen onderwerpen maar de auteur weet ze zo te brengen dat ze luchtig en vlot doorheen het verhaal verweven zitten. En dat is de kracht van deze schrijver. Ze pent een ontspannend verhaal neer voor jonge kinderen mét inhoud en een vleugje humor!