Mestzilla

Dit boek is het tweede deel rond uitvinder Soesja Tinker en haar vriendin bioloog Karlijn Stevens. Het is een spannend en verrassend beeldverhaal en er zit een grote vaart in. De heldere en cartoonachtige tekeningen zijn in zwart-wit en volgen verschillende richtingen. Hierdoor is het soms even kijken om in de juiste volgorde te blijven lezen. Maar door de combinatie van grappige situaties, dreigende gebeurtenissen en vindingrijke oplossingen, blijf je wel geboeid verder lezen.

In dit boek heeft Soesja een ‘omvormator’ gemaakt. Hiermee kan je voorwerpen vergroten of verkleinen. Wanneer Karlijn haar mestkever – dankzij broertje Jim - hierdoor opeens driehonderd maal vergroot wordt, gaan Soesja, Karlijn, Jim en haar avontuurlijke oma op weg om de mestkever te vangen en hem opnieuw te verkleinen. Wanneer de eerste drie pogingen mislukken, wordt het allemaal wel heel spannend, want ze hebben nog maar één krimpstraal over om alles terug in orde te brengen.

Een leuk boek, ook voor lezers die soms wat meer moeite hebben met het lezen van een volledig leesboek. Een derde deel “Gastronauts” werd ook al in het Engels uitgebracht dus liefhebbers van de boeken rond Soesja hebben alvast iets om naar uit te kijken. James Foley bracht in het Engels ook nog andere (vergelijkbare?) reeksen uit. Deze werden nog niet vertaald in het Nederlands, maar misschien een idee voor de toekomst?