Meneertje Snor

Meneertje Snor is erg gesteld op zijn snor. Hij vindt van zichzelf dat hij dankzij die snor er ernstig uitziet. Maar op een dag vliegt zijn snor zomaar weg. Meneertje Snor wil hem terug!

Het is duidelijk dat Georgette met dit uitermate schattige boekje niet aan haar proefstuk toe is. Ze heeft al heel wat ervaring als auteur en illustratrice van boeken voor jonge kinderen. Het is het liefste wat ze doet. Komt haar werk zelfs vertrouwd over? Best mogelijk als je thuis spullen van Djeco liggen hebt.

Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van vlakke figuren en vormen die in een kleur worden afgebeeld. Als je de prenten goed bekijkt lijkt het wel op knip- en plakwerk. Ze kent de kunst om op een bijna kinderlijke, eenvoudige manier een verhaal te vertellen. Net daarom dat haar werk zo aanslaat bij peuters en kleuters. Zij kunnen het verhaal volgen en worden bovendien gepikkeld in hun nieuwsgierigheid. Waar gaat die snor toch naartoe? Wat stelt het snorretje nu voor? Het is leuk gevonden om de snor zeer aaibaar te maken. Hij voelt telkens fluweelzacht aan, iets waar jonge kinderen erg van houden.

Voor een prentenboekje is dit een verfrissend en vrolijk exemplaar. Georgette heeft in Frankrijk al meerdere boeken uitgebracht. Nu wordt haar werk dus vertaald. Hopelijk komen haar andere werken ook snel in het Nederlands uit.