Meneer sleutelbeen en de wonderlijke wauw

Ben, een verlegen en eenzaam jongetje, is blij als zijn fantasievriendje "de Wauw" plots tot leven komt. Hij vindt hem zo schattig met dat vuurvlammetje op zijn hoofd en zijn zachte vacht. En die lieve Wauw beschermt hem door heel hoog te springen met Ben in zijn armen. Maar dan verschijnt Meneer Sleutelbeen en die vertrouwt de Wauw helemaal niet. Hij heeft het gevoel dat de Wauw gevaarlijk is en wil hem uit de buurt van Ben houden. Hij is ervan overtuigd: de Wauw moet verbannen worden naar de wereld van de Vergetelheid!
Ben gaat de strijd aan om Meneer Sleutelbeen te stoppen en komt daarbij nog meer fantasievrienden tegen. De avonturen worden steeds gevaarlijker ... 

Het boek is voor het grootste deel ongebruikelijk triest en deprimerend, want Ben heeft geen vrienden en wordt gepest. De taal van Meneer Sleutelbeen en een andere fantasiefiguur "piraat Baardbaard" lijkt sterk op die van Roald Dahl in de GVR, dus dat maakt het wel wat vrolijker en grappiger bij momenten. 
De prenten van Pete Williamson geven de sfeer goed weer en zijn erg mooi. De grote ogen en slanke ledematen van de personages doen aan het werk van Tim Burton denken.

Het advies is van 7 tot 9 jaar, maar het donkere thema is meer geschikt voor 10+.