Meneer Poot zoekt werk

Op een dag ziet Snuiter de egel, de papa van Flappie, zijn beste vriend het konijn, voorbij wandelen. Hij vindt het een beetje eigenaardig. Meneer Poot werkt toch op de heuvel daar ginds? Snuiter rent naar zijn vriend om hem het nieuws te vertellen. Flappie gelooft zijn oren niet. Papa is toch aan het werk?! Wanneer ’s avonds papa een beetje raar doet, begint het van binnen te knagen. Wat zou er aan de hand zijn? De volgende ochtend merkt Flappie dat papa nog thuis is. En hij is aan het knutselen geslagen! Of toch niet? Flappies papa knipt vacatures uit de krant. Hij is zijn werk kwijt en moet nu opnieuw op zoek. De zoektocht blijkt geen makkie. Maar meneer Poot geeft niet op. Uiteindelijk ligt de oplossing in een verrassend hoekje!
Dit boek is ontsproten vanuit de vzw Talismanneke (www.talismanneke.be). Nathalie Slosse richtte de vzw op om via dit kanaal moeilijke thema’s met kinderen bespreekbaar te maken. Ze gebruikt de creativiteit en fantasie van kinderen om via verhaal en doe-opdrachten moeilijke onderwerpen aan te kaarten.
In dit boek gaat het verhaal over een papa die zijn werk verloren heeft. Voor de hoofdfiguren in het verhaal gebruikt Nathalie dieren. Dieren met herkenbare, menselijke eigenschappen. Een veilige manier om over het thema te praten en het toch niet te dichtbij te laten komen. Neem gerust eens een kijkje op de website. Er staan genoeg ideeën vermeld om op een positieve manier met dit thema aan de slag te gaan!