Mauro de ruimtereiziger

op zoek naar een nieuwe planeet

Mauro droomt ervan om astronaut te worden. In zijn dromen belandt hij in no-time in de ruimte met zijn ruimtetuig. Al snel landt hij op een nieuwe planeet, waar hij kennismaakt met kikkerachtige wezentjes die al snel in schattige, groene schepseltjes transformeren. Ze maken zich zorgen: de zonnekoning verandert hun groene planeet immers stilaan in een woestijn. Ze roepen de hulp van Mauro in. Mauro kan met de hulp van zijn watervriendjes de zonnekoning verslaan. De woestijnen worden door de overstromingen ook weer vruchtbaar en zo wordt de planeet gered. Mauro is de held, maar moet toch weer naar huis.

Als extraatje kan je nog even meekijken in het droomdagboek van de ruimtereiziger, waarin je de ‘making of’ van het verhaal kan volgen. Het boek werd in een groot formaat uitgebracht, wat het prettig maakt om voor te lezen. De prachtig uitgewerkte illustraties krijgen op deze manier ook de aandacht die ze verdienen. Dat An Leysen kan tekenen werd in eerdere prentenboeken al duidelijk en ook in dit prentenboek laat ze de lezer-kijker niet in de steek.
De tekst staat over vlakke delen van de illustraties gedrukt, maar mocht zeker wat beknopter zijn. De beschrijvingen zijn soms te uitgebreid en qua woordgebruik net wat te moeilijk voor de doelgroep. De tekeningen spreken absoluut voor zich en hadden geen extra uitleg nodig.
Het klimaatthema is hot en de link naar de opwarming van de aarde is tussen de regels door snel gemaakt.
De titel spreekt zeker de geïnteresseerden in de ruimte aan, maar ik vrees dat die, net zoals ik, wat op hun honger zullen blijven zitten, aangezien het verhaal zich vooral in Mauro’s droomwereld afspeelt en niet realistisch is.
Dit prentenboek moet het vooral hebben van de illustraties, het verhaal zelf sprak me niet echt aan.