Mamette

De gouden jaren

Mamette is een bejaarde vrouw die haar dag doorbrengt met gewone dagdagelijkse bezigheden. Boodschappen doen, op een bankje keuvelen met vrienden, een bezoek aan het graf van haar overleden man brengen, …
In dit tweede deel komt een zoon van een vriendin op logement tijdens de zomermaanden. Hij laat uiteraard goed merken dat dit niet zijn keuze is. Maar het geduld en sterke karakter van Mamette is daar best tegen opgewassen.

Deze strip is een vertaling uit het Frans, waarvan er meerdere delen al verschenen zijn. Er is een rode draad, maar we leren Mamette kennen via korte kleine verhaallijnen die telkens één tot een paar pagina’s beslaat.
Je wordt best wel gecharmeerd door deze kleine pittige dame die tracht zichzelf te blijven in een veranderende maatschappij. Ik kan de droge humor goed appreciëren, maar lig er niet van in een deuk. De tekeningen geven wel heel veel sfeer weer, maar doordat er op een pagina veel dezelfde kleur is gebruikt, is het soms niet eenvoudig om je aandacht erbij te houden. Het vraagt wel wat concentratie als je alle details wil bekijken. Al bij al een charmant stripverhaal.