Magisch Labo: Experimenten voor Jonge Magiërs

Ben jij helemaal in de ban van experimenteren? Wil je graag je eigen brouwsels maken zonder je huis te laten ontploffen? Dan is dit boekje een must have! Het verzamelt 12 experimenten en een handleiding om je eigen toverstaf te maken. Dat is uiteraard een belangrijk attribuut om aan magie te kunnen doen. Is je staf af, trek dan je cape aan om aan het echte werk te beginnen.

Eindelijk een experimentenboek waarvoor je thuis geen labo hoeft te bezitten. Met materialen die je meestal al in huis hebt, worden de proefjes stap voor stap uitgelegd. De inleiding maakt je duidelijk hoe je best aan de slag gaat. De benodigdheden, de wetenschappelijke verklaring en de eventuele hulp van een volwassene worden steeds op dezelfde manier weergegeven. Zo zie je in een oogopslag alle belangrijke info staan. Verder worden er per stap zeer duidelijke foto’s getoond. Dankzij de heldere uitleg van Eddie Robson is mislukken quasi onmogelijk.

Helemaal achterin staat een verklarende woordenlijst waarin woorden als membraan, oxidatie en toestand opgenomen zijn. Handig!

Een aantrekkelijk boekje voor wetenschappers in spe of voor de Harry/Hariet Potters onder ons.