Maar hoe dan?!

Je lichaam is van jou – over wensen en grenzen

Philippine van der Goes, Dr. Karin Middelburg en Agnes Loonstra sloegen de handen nog eens in elkaar en zorgden voor een vervolg op Maar hoe dan?! – Samen lezen over lichaam, liefde en baby’s maken.  Dit tweede deel is op z’n minst even waardevol als het eerste en een absolute must-read.

Helaas horen we nog te veel dat grensoverschrijdend gedrag lang verzwegen wordt door het slachtoffer. Maar hoe weet je als kind wat al dan niet te ver gaat? In dit informatieve boek wordt in kindertaal uitgelegd hoe belangrijk het is om aan te geven wat je wel en niet wilt, zeker als het over je lichaam gaat. Wat is oké en wat gaat over de grens? Wat doe ik als ik iets niet leuk vind? Dit boek helpt je om samen te praten over wensen en grenzen. Als je goed “ja” kan zeggen, kan je ook makkelijker “nee” zeggen wanneer je iets niet wilt.

In vijf hoofdstukken wordt uitgelegd hoe je duidelijk kan zijn in (lichaams)taal, hoe je kan aangeven wat je zelf wilt en kan checken bij anderen of je eigen gedrag oké is, welk gedrag over de grens gaat, je “fake” gedrag achter een schermpje en tot slot jezelf moeten kunnen zijn.

In een zeer aangename taal wordt uitleg aangevuld met doe-tips en wist-je-datjes. De tekst staat in een goed leesbaar lettertype en de interlinie en de illustraties houden het geheel luchtig.

Dit boek is zowel thuis als op school bruikbaar en aan absolute aanrader voor de klasbibliotheek.