11+ | 2012
Clavis
ISBN 978-90-448-1803-1
FICTIE , 79 p. , €14.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Lowie

Lowie is één van de eerste boeken uitgegeven in een serie waarin Clavis mikt op jongeren vanaf elf jaar. De boeken zijn eerder dun en hebben een niet al te ingewikkelde verhaallijn.
België zoals wij het kennen, bestaat niet meer, want sinds wat in het boek de Grote Slag genoemd wordt, is Vlaanderen onafhankelijk. Brussel ligt er verwaarloosd bij nu de Europese instellingen weggetrokken zijn. Die Mensen krijgen de schuld; de Franstalige landverraders, althans volgens de vader van Arnout. Wanneer Arnout zich tijdens de vakantie verveelt, ontmoet hij in een verlaten gebouw de mysterieuze Lowie. Samen brengen ze de lange dagen al voetballend en knikkerend door, tot ze plots ontdekken dat Brussel ooit wel bloeide.
Wat jammer dat het plot zo beknopt uitgeschreven is. Vanderstraeten mengt verschillende verhaallijnen (wat er in het gebouw gebeurt, de historische context, het gezin van Arnout), maar werkt ze niet genoeg uit om echt indruk te maken. In de lijn van deze Clavis-serie klopt het, maar het is jammer voor een verhaal dat zeker veelbelovend start.

Magali Haesendonck
Fantasy | Vriendschap | Geschiedenis