Lola & Papa Pol en hun reizen-van-één-dag

Lola woont alleen met haar papa. Mama is een tijdje geleden gestorven en Papa Pol heeft hier nog veel verdriet over. Papa Pol is buschauffeur. Hij maakt reizen-van-één-dag. Maar de bus staat al een tijdje aan de kant en heeft een poetsbeurt nodig. Samen klaren ze de klus. Nu de bus netjes is, kunnen de reizen opnieuw beginnen. Lola zou graag meereizen met de jaarlijkse reis van de brandweer. Maar ze heeft die dag school. Papa Pol schrijft een brief naar juf Pia: "Een dagje vrijaf kan geen kwaad voor Lola, zeker niet als ze er iets van opsteekt. Maar het mag ook gewoon leuk zijn." En juf Pia stemt toe: Lola mag mee. Ze beleven de gekste avonturen, met een uit een wildpark ontsnapte beer bijvoorbeeld. Nu willen Lola en Papa Pol een speciale reis maken, mét overnachting. Ze besluiten om naar Parijs te gaan. Juf Pia gaat mee als gids. Er wordt een officiële affiche gemaakt door Papa Pol en een meer originele affiche door Lola. Beide worden voor het raam gehangen. Het wordt een mooie dag die ze zich nog lang zullen herinneren. Papa Pol en juf Pia worden verliefd. Papa Pol vraagt haar ten huwelijk.
Dit verhaal werd met veel humor en fantasie geschreven. In de brief van Papa Pol aan juf Pia klinkt het zo: "Lola wil volgende week een dagje vrij nemen. Hoewel Lola niet in staking is of zo. School vinden we een allerbeste uitvinding." Wanneer ze op de Champs-Elysées uitkomen, vraagt Lola: 'Wat? Sjamzeeliezee? Welke zee?'. En zo worden er nog meer grapjes met de Franse taal uitgehaald. Door het hele verhaal merk je een positieve, heel warme sfeer, die het prettig om lezen maakt.
Het boekje heeft een origineel, handig formaat. De niet te drukke bladspiegel, korte hoofdstukken en dynamische zwart-wittekeningen maken het geheel aantrekkelijk.