Licht uit, Lennart

Lennart is een jongetje dat niet bang is voor het donker, maar wel voor alles wat zich in dat donker verschuilt. Kijk, daar in de hoek zit een schubbenschreeuwmonster, en in een andere hoek een schaduwachtig, superschetensmerig, stinkbuikerig vliegend beest. Neen, het licht kan dus ab-so-luuuuut niet uit! Nacht na nacht blijft het licht aan, en Lennart's ouders worden wanhopig. Tot er plots een geheimzinnig boek op Lennart's bed opduikt ...

Licht uit, Lennart is het eerste prentenboek van Josh Pyke, en vindt een fijne balans tussen humor en rust. De nachtelijke, donkerdere kleuren zijn een rustgevende tegenhanger van de vrolijke oranje-tinten die overal opduiken (zoals het vossenpakje dat de kleine Lennart draagt). Het verhaal maakt een leuke spanningsboog, en door de ludieke over the top beschrijvingen van de monsters, wordt het nooit zó spannend dat je er niet meer van in slaap kan vallen.

Een vrolijk en toegankelijk boekje om voor te lezen voor het slapengaan. Misschien krijg je na het lezen van dit boek het lichtje toch wat sneller uit dan gewoonlijk? Of misschien in tegendeel, en vraagt het gewoon om meer!