Liberty

Hoe ik een (best wel goede) spion werd

Paige Nolan is de dochter van twee expats. Haar IQ ligt ver boven het gemiddelde en ze is bovendien een krak in verschillende gevechtsporten. Als ze je dus nog niet de mond heeft gesnoerd met woorden, dan heeft ze nog wel andere strategieën in huis, ook al noemt ze zichzelf een pacifist. Dankzij deze kwaliteiten wordt ze gerekruteerd voor een missie als spion voor een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie. Echt veel zin heeft ze er niet in. Maar omdat haar ouders tijdens hun laatste missie spoorloos verdwenen, doet ze het toch. Als je je nu afvraagt wat het ene met het andere te maken heeft, leg ik dat nu even aan je uit: Paige haar ouders verdwenen spoorloos tijdens een missie in Damascus. Momenteel wordt er niet meer gezocht naar hen. Als Paige ingaat op het voorstel om spion te spelen, zal het onderzoek opnieuw geopend worden, zo wordt haar beloofd. Nu begrijp je dus waarom Paige geen nee kan zeggen op dit aanbod. Haar missie als spion bestaat erin om contact te zoeken met Sean Raynes. Die verblijft momenteel noodgedwongen in Rusland omdat hij eerder enkele pijnlijke overheidsgeheimen openbaar heeft gemaakt. Paige moet proberen te achterhalen wat hij nog allemaal in zijn schild voert. Onder de dekmantel van ‘uitwisselingsstudente’ trekt ze naar Rusland. De missie ‘Liberty’ is begonnen ...

Wat een vlot geschreven verhaal! Vanaf het moment dat je het boek in handen neemt, neemt de verteller jou mee in het verhaal. Het wordt geschreven vanuit de ik-persoon en het lijkt met momenten ook alsof je luistert naar Paige. Bovendien zit het verhaal vol humor én spanning. De belofte van een vleugje romantiek wordt ook waargemaakt en niet op een kleffe manier. Het helpt zelfs mee de spanning (op een luchtigere) manier op te drijven. Dit alles maakt dat het voor mij een ideaal boek was om in mee te gaan. Ik had het geluk ergens op een zonnig eiland op hotel te vertoeven toen ik het boek las. Het ging er ongeveer als volgt aan toe: in de ene hand dit boek en in de andere een Mai Tai. Een klein detail dat je beter vat na het lezen van dit boek.

Het einde van het verhaal vond ik een beetje teleurstellend omdat niet alle vragen waren opgelost in mijn hoofd. Ik heb echter het vermoeden dat dit verhaal nog niet af is en dat er een vervolg komt. Laat we zeggen dat ik daar toch enigszins op reken.