8+ | 2013
Clavis
ISBN 978-90-448-1999-1
NON-FICTIE , 48 p. , €21.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Levensgroot. Insecten

Keiichi Koike (auteur) Makoto Yokuotsuka (fotograaf)

Welkom in de wereld van de insecten ... Vrijwel meteen als je dit boek openslaat, word je overweldigd door honderden (of zijn het er duizenden??) insecten op ware grootte. Motten, vlinders, mieren, kevers, ... staren je langs alle kanten aan met grote of juiste haast onzichtbare ogen, soms met een duizelingwekkende kleurenpracht.
Dit grote fotoboek toont het ware gelaat (en de ware grootte) van deze insecten, al dan niet midden in hun eigen biotoop. Bijen, motten, sprinkhanen (had je ooit al gehoord van de sikkelsprinkhaan?) worden getoond in opgezette vorm en van een label voorzien. Het zoeken naar de minuscule verschillen in kleur en vorm zoals tussen een vlinder en een mot, die de vlinder nabootst (mimicrie), is een uitdaging voor de aandachtige kijker, zeker wanneer de auteur ervan geniet je op het verkeerde spoor te zetten.
In het midden van het boek ontplooit zich een een grote uitklappagina met hierop een prachtig keverliefdesverhaal op een zachtroze plukklare perzik ...
Dit, omwille van de prachtige foto's, onweerstaanbaar aantrekkelijke boek is bovendien doorspekt met humor in de grappige tekstjes.

Annelies Boost
Insecten
uit de reeks: levensgroot
origineel: Shogakukan no zukan (Japans) - Katrien Hendrickx (vertaler)