7+ | 2019
De Eenhoorn
ISBN 9789462914322
FICTIE , 47 p. , €10.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

Lam en Loebas, de schat in het bos

Reine De Pelseneer (auteur) Claudia Verhelst (illustrator)

In dit vierde deeltje uit de Lam en Loebasreeks vinden beide dieren een envelop in hun bus. Die bevat een uitnodiging om op zoek te gaan naar een schat. Zo beginnen ze aan een tocht doorheen het bos waar opeenvolgende aanwijzingen in de vorm van briefjes hen op weg helpen. Het wordt een zoektocht waarbij vooral Loebas’ geduld op de proef wordt gesteld. Maar wanneer ze dan uiteindelijk de schat vinden, blijkt die echt wel de moeite waard.

Dit boekje richt zich tot eerste lezers, AVI4. Niettegenstaande de beperkingen die het schrijven voor deze doelgroep met zich meebrengt, is de auteur erin geslaagd een zekere spanning weer te geven. In de dialogen komen de karakters van beide dieren ook mooi tot uiting. Kleurrijke illustraties maken het geheel voor jonge lezers niet alleen aantrekkelijk, ze ondersteunen ook de tekst. Kastanjes, eikels en eikenbladeren zien er zeer herkenbaar uit, al lijken de bladeren van een kastanje echter meer op die van een esdoorn.

Zoals ook in de eerder verschenen delen sluit de auteur het boek af met een aantal spelletjes en knutseltips. Geen grootse projecten, gewoon originele haalbare suggesties die inspiratie bieden om heel basic met herfstmateriaal aan de slag te gaan. Ook hier sluiten sobere, speelse illustraties goed aan bij de tekst.

Dit boekje is niet wat men een literair hoogstandje zou noemen, het is wel een verzorgde uitgave die, wie nog niet zo lang aan zelfstandig lezen toe is, zin kan geven om dat te blijven doen.

Hedwige Buys
Schatten zoeken | eerste lezers
uit de reeks: Lam en Loebas , deel 4