Krakkie

Het jonge hondje Krakkie is welkom bij een moeder met twee zoontjes. De mama weet niets van honden en al helemaal niet hoe een puppy nog alles moet aanleren. “Mijn mens”, zo noemt Krakkie haar, probeert het goed te doen, doch het wordt een hopeloze toestand. Moet het hondje weer weg? De zoontjes Max en Wolf voelen haar precies goed aan en Krakkie mag niet weg! Beide zoontjes missen hun vader, die nog maar net het huis uit is, ze willen dat papa terugkomt. Op de hondenschool blijkt het goed te klikken tussen hun mama en Mario. Max wil geen vreemde man in huis! Samen met Krakkie komen ze in actie.

Een prachtverhaal voor echte hondenliefhebbers. Het hele boek door lees je hoe het hondje haar nieuwe thuis beleeft. De schrijfster Ingrid Vandekerckhove kent werkelijk het karakter en hoe honden kunnen reageren door en door. Ze kruipt als het ware in haar huid en schept een ontroerend beeld hoe Krakkie tegen de hopeloze pogingen van de mama aankijkt. De situaties brengt ze zo levendig in beeld dat de lezer helemaal beleeft hoe de puppy zich voelt en wat ze denkt. In het begin voelt het hondje zich neerslachtig doch al gauw beleeft de lezer ontzettend plezier aan de grappige situaties en wantoestanden. Het verhaal staat er met een soort nonchalance waarin het hondje er het hare van denkt; het is doorspekt met zwarte humor en hilariteit. De scenes worden ook treffend in beeld gebracht met speelse illustraties, Het hondje is schattig getekend: je zou het zo over haar kopje willen aaien.
Krakkie is heel slim, gevoelig en spitsvondig. Er zijn ontroerende passages waarin het goed klikt tussen haar en de zoontjes, hoe Max en Wolf het hondje precies aanvoelen en troost bij haar vinden.

Met dit verhaal krijg je een prachtig beeld hoe kleine puppy's tegen de wereld van mensen aankijken. Vooral dat dit verhaal geschreven is vanuit het perspectief van Krakkie maakt dit hondenboek zo bijzonder.