Korte lontjes

In Querido’s Slash-serie verscheen een nieuw boek: 'Korte lontjes'. Het zet meteen de thematiek van de serie verder: de leefwereld van de tiener, vol kleine en grote problemen, wordt onder de loep genomen.
In dit boek volgen we Sabine, op zoek naar rust in haar chaotische leven. Sabine heeft zelf ADHD en haar vader lijdt onder een posttraumatische stress-stoornis. Daardoor is hij vaak agressief en controlerend. Op aanraden van haar moeder gaat ze op zoek naar een oplossing bij de therapeut. Maar toch loopt niet alles van een leien dakje. Gelukkig komt ze in contact met de Anjerkinderen, kinderen met een ouder die getraumatiseerd is door oorlogsfeiten. Zo vindt Sabine, samen met haar lotgenoten, gaandeweg rust in de chaos.
Probleemboeken voor tieners, niks nieuws onder de zon. Maar voor de Slash-serie geldt dat ze kwalitatieve schrijvers engageren om samen met een tiener een op waargebeurde feiten gebaseerde roman te schrijven. De getuigenis van een tiener maakt deze serie waardevol. Waar andere probleemboeken een opeenstapeling zijn van ellende en vaak niet erg goed geschreven werden, maakt deze serie daarmee het verschil.