Konijn wil slapen

Een flapjesboek

Dit is een flapjesboek met ABCB-rijm. Dit rijm is heel subtiel waardoor het voor jonge kinderen niet onmiddellijk opvalt. Zeker niet omdat je na drie zinnen van de dubbele pagina het flapje moet openen om daarna pas de vierde en laatste rijmende zin te lezen.
Er wordt veel met herhaling gewerkt. De cadans over de verschillende bladzijden heen blijft dezelfde. Zo heeft de derde zin heeft telkens dezelfde structuur: er worden geluidjes nagebootst, waarna wordt gevraagd “Wat is dat?” Dat is het signaal voor het kind om te kijken wat er onder het flapje zit.
Het verhaal is niet moeilijk. Het gaat over Konijn die wil slapen, maar op elke nieuwe plek wakker wordt gehouden door één van haar vrienden, die lawaai maakt. Of een heel muizenorkest. Op het eind van het verhaal komen alle vrienden naar haar toe. Ze komen een slaapliedje zingen. En jawel, Konijn valt in slaap in haar bed. Wie had dat ooit gedacht? Misschien een niet zo verrassend verhaaltje, maar wel leuk en expressief getekend. Geluiden en flapjes doen het altijd goed bij peuters.