Komt goed, Kleine Krab

Wat valt er allemaal te ontdekken wanneer je je veilige thuis verlaat? Veel? Zeer veel! Kleine Krab legt een pad vol beproevingen af met de aanmoedigingen van Grote Krab.
‘Ze gaan TIK-TIK-TIK over de rotsen… PLONS PLONS, PLONS PLONS door de poeltjes … en SPLESJ SPLESH SPLESH door het glibberige, slijmerige zeewier.’

Samen bereiken ze de zee vol pracht en praal. Kleine Krab maakt al snel nieuwe vrienden en samen met hen ontdekt hij al het leuks dat de zee te bieden heeft. Wanneer het tijd wordt om naar huis te gaan, besluiten ze met een lange omweg te gaan. Kleine Krab kan nu toch overal heen, en daar gaan ze dan … Weer op weg naar nieuwe avonturen.

‘Komt goed, Kleine Krab’ is een prachtig geïllustreerd voorleesboek voor peuters en kleuters over dromen, durven en doorzetten, over vriendschap en avontuur.

De tekeningen lijken op een gescheurde collage en de warme, harmonische kleuren maken het aantrekkelijk om naar de prenten te kijken. Het kleurenpalet breidt uit naarmate het verhaal vordert. Er zit een spannende opbouw in, met veel herhaling wat het voor jonge kinderen herkenbaar maakt. Dankzij het eenvoudige taalgebruik en de klanknabootsingen kan je kind al snel het verhaal mee vertellen. De golf die zich met een ‘WOESJ’ telkens weer op de rotsen stort, spreekt tot de verbeelding van de kinderen.

Kortom, dit is een boek om samen van te genieten, van begin tot einde, voor jong en oud.