Koala's

Dierenfamilies is een mooie en met veel zorg uitgegeven serie over dieren, voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. In elk van de 36 delen komt één diersoort uitgebreid aan bod. Ook al wordt er heel wat talige informatie gegeven, hetzij als tekst, als legende bij de foto’s of in de vorm van korte weetjes, toch ligt de nadruk vooral op de vele, prachtige en vaak paginagrote foto’s.
In dit boek kom je van alles te weten over koala’s. Na een algemene inleiding volgen hoofdstukjes over hun eet- en slaapgedrag, de voortplanting, hun natuurlijke vijanden, hoe ze overleven in het wild en ten slotte over de impact van de mens op hun habitat. Het geheel wordt geillustreerd met prachige foto’s. Er gaat niet alleen veel aandacht naar het gedrag van de koala, maar ook naar de manier waarop ze met elkaar omgaan. De woorden uit de woordenlijst staan in de tekst cursief gedrukt. Het boek eindigt met een verklarende woordenlijst en een register. Er wordt verwezen naar een aantal websites – onder meer www.planckendael.be - waar je terecht kan voor meer info. En ook een woordje over de auteur ontbreekt niet.
Koala’s komen wel vaker aan bod in dit soort reeksen, en echt nieuwe informatie vind je hier niet. Maar, net zoals de andere delen in de reeks, is dit een mooi kijkboek, met heel wat vlot geschreven, toegankelijke tekst, in grote druk en met een ruime, open bladspiegel, wat uitnodigt tot lezen en grasduinen. Dit is een leuk geschenk voor een dierenliefhebber.