Knuffeldief

De knuffel waarmee Ali speelt heet Waf, en is een rood hondje. Zoals de titel suggereert, wordt Waf gestolen. De twee voorpoten op de voorkaft van het boek doen al vermoeden dat de knuffeldief dierlijke eigenschappen bevat. De sluwe kat Noes, die niet bang lijkt te zijn van honden, stormt op Ali af en grijpt Waf beet. Doordat Noes rondrent met Waf in haar mond, begint Ali te huilen. Gelukkig krijgt Ali van zijn papa een nieuwe knuffel, genaamd Doeb. Maar kijk uit, want daar komt Noes alweer aangerend …

Dit eenvoudige prentenboek valt op door het rijke kleurenpalet dat wordt gebruikt. Iedere bladzijde heeft een andere kleur wat het aantrekkelijk maakt voor peuters. De tekst is eenvoudig opgevat, er worden korte woorden gebruikt en het klankgebruik is repetitief. Ook de vele herhaling zorgt ervoor dat het boekje zeer laagdrempelig is om aan de allerkleinsten voor te lezen.

Jammer genoeg mist het boekje een spannende en avontuurlijke verhaallijn die zowel peuters als ouders kan prikkelen. Toch is dit boekje een verdienstelijke bijdrage en leuk om te lezen! Zowel voor de schrijver als voor de illustrator is dit boekje hun debuut en werkten ze hiervoor samen met Studio Sesam. Studio Sesam zet zich in voor diversiteit in woord en beeld. Knuffeldief draagt daar zeker aan bij!