Klincus Boomschors en de maanbloem

Klincus Boomschors is bijna helemaal ingeburgerd bij de bewoners van Loofrijk. Maar wanneer prins Tipsar hem ervan beschuldigt een spion te zijn, wil hij bewijzen dat hij geen verrader is. Samen met zijn vrienden Yuki, Glyn en de pratende eekhoorn Ryllo gaat hij op zoek naar de druïde Homnius die door de ‘miuks’ (dat is in Loofrijk het woord voor ‘mensen’) gevangen werd genomen. De boosaardige alchimist Arnell wil van de bijzondere maanbloem een uniek parfum maken en Homnius komt daarbij goed van pas. Met de hulp van een hele bijenzwerm en een stel koningsadelaars weten ze Arnell en zijn helpers uiteindelijk op de vlucht te jagen. De maanbloemen worden in veiligheid gebracht en het goede einde wordt gevierd met een groot feest bij maanlicht in Loofrijk.
Dit is het tweede boek over Klincus Boomschors, een pientere jongen die voor elk probleem wel een oplossing weet. Dolblij dat hij zich tot de bewoners van de stad Loofrijk mag rekenen, is hij onmiddellijk bereid te helpen wanneer er een probleem opduikt. Hij vindt het verschrikkelijk dat niet iedereen hem vertrouwt.
Het verhaal zit vol avontuurlijke en fantasierijke elementen en af en toe een humoristische noot. Alles verloopt zeer snel: in enkele hoofdstukken groot gedrukte tekst gebeurt er heel wat. Je moet hier niet rekenen op wondere beschrijvingen of uitgediepte karakters. Een heleboel gedetailleerde tekeningen illustreren de wat oppervlakkige tekst waarin af en toe een vertaalfout opduikt. Maar het is best een aantrekkelijk boek dat ook door kinderen die minder graag lezen gesmaakt zal worden.