Kleuren, kleuren, overal kleuren

De kaft vol illustraties in felle vrolijke kleuren is een echte blikvanger. Op de voorgrond kijk je naar een meisje in een rode luchtballon en een blauwe kikker die haar tegemoet springt. Een doorkijkluik in de stevige kaft lokt je nieuwsgierig naar de volgende pagina. Op de schutbladen word je verwelkomd met een prachtig zeezicht vol vliegende vogels, onderaan ontdek je achter een flap een kinderhand met een penseel in de hand. Een kind schildert het avontuur van meisje in een luchtballon. Het meisje nodigt een boomkikker uit om mee te genieten van de prachtige natuur, vogels krioelen om de luchtballon heen. In de diepte is een hele zwerm flamingo's, de roze tinten zijn overweldigend tegen een warme gloed van de ondergaande zon. De reis in de luchtballon verloopt verder.

Bij elk nieuw landschap overheerst één kleur. Elke kleur komt precies tot zijn recht in immense kleurschakeringen. Elke kleur roept een aparte sfeer op en is origineel uitgewerkt. Zo heb je de majestueuze witte zwaan met haar prachtige veren. Haar slanke vorm is mooi uitgesneden en kan je fijn aftasten. Zij vormt eveneens weer een grote flap waarachter andere vogelsoorten en schaapjes die witte kleur versterken. De schilderes Sharon King-Chai varieert met allerhande verftechnieken. Geboeid ga je op ontdekking hoe ze telkens op een andere manier de verf aanbrengt. Zo wordt de hemel verduisterd met een donkerbruin sjabloon wanneer een troep kraaien dreigend om de luchtballon heen cirkelen. De illustraties zijn prachtige paginagrote taferelen met telkens flapjes waarachter iets nieuws de kijker verrast.

Julia Donaldson fantaseert erop los en kleedt haar verhaal in een magisch-realistisch sprookje. Ze komt met de meest gekke ideeën op de proppen. Zo verrast het verhaal met haar grappige, onverwachte wendingen en als je goed kijkt ontdek je telkens iets nieuws. De vertelstijl mist net dat sprankeltje levendigheid.

Dit prentenboek, met een prachtig kleuren pallet vol rijke fantasie, hoort thuis in elk creatief atelier. Het is een inspiratiebron voor alle leeftijden en het nodigt uit om zelf aan de slag te gaan.