Kleuren

De titel en kaft verbloemen niet de inhoud van dit kleurrijke kartonboekje. De gekleurde vissen op de kaft in regenboogkleuren doen me niet direct wegblazen van originaliteit. Het heeft wel een speels karakter en doet me het daarom niet meteen wegleggen.

De eerste tekening is een bed met een kleurrijke bedsprei. Daarna krijg je per kleur vier bladzijden met tekeningen die iets met de kleur te maken hebben. De tekeningen spreken mij echter niet aan. Benieuwd ook of de doelgroep blij is met nieuwe woorden zoals flespompoen en sering. Dat jam (confituur) paars kan zijn stoort me niet, ik ben blij dat men soms wat ‘out of the box’ denkt en confituur is effectief niet altijd rood. Er zitten best wel leuke tekeningen tussen, ook al is de connectie met de kleur soms vergezocht en in eerste instantie misschien niet correct. En toch kan dit boekje me niet bekoren. Er is weinig originaliteit in te bespeuren. Wel leuk einde, waarin bij zwart het bed van in het begin van het boekje terugkomt, maar net iets anders. Verrassend ook het item zwart, want deze komt niet voor in de regenboog.

Nu zijn de tekeningen oorspronkelijk in de jaren 70 gemaakt. Dat verklaart wel een aantal clichés zoals een blauw politie-uniform. Misschien hoopt men op nostalgische ouders (grootouders) die dit boekje zullen aankopen?