Kleine Zevenslaper kan niet slapen

Een vertederend prentenboek over een kleine zevenslaper die maar niet aan zijn winterslaap van zeven maanden kan beginnen. Iedereen wil hem helpen met goede raad maar dit helpt niet. Na het advies van zijn mama volgt een reeks adviezen van verschillende dieren uit het bos. Vos laat de kleine zevenslaper schaapjes tellen, Nachtegaal zingt een slaaplied, Slak stelt voor om samen een blokje om te rennen, Uil vertelt een verhaaltje, Vleermuis raadt aan om omgekeerd hangend te slapen, en Beer verklapt dat hij een knuffeldier nodig heeft.
Geen enkel advies van de dieren heeft echter het gewenste effect bij Kleine Zevenslaper; alleen de dieren zelf vallen voortijdig in slaap. Nu moet de kleine zevenslaper de schijn niet meer ophouden. Hij somt voor zichzelf alle leuke dingen op die hij nu ongestoord de volgende zeven maanden kan doen. En hij valt prompt in slaap...
Om Vleermuis samen met Kleine Zevenslaper aan het plafond te zien hangen, moet je als (voor)lezer het boek 90 graden omdraaien. Zo kan je ook de beer in zijn volle lengte bekijken. Op de volgende dubbele bladzijde ligt het hele kluwen dieren zalig te dutten. De zevenslaper met zijn grote ogen is natuurlijk een gedroomd onderwerp voor een geïnspireerde tekenaar en ook de andere dieren zijn zeer herkenbaar afgebeeld. Een leuk verhaal voor het slapen gaan. Alleen jammer van dat overdreven zwarte lettertype.