Kleine Ijsbeer en de grote onderzeeboot

Hans de Beer schrijft en tekent met ‘Kleine Ijsbeer en de grote onderzeeboot’ zijn tiende boek. Tegelijkertijd mag hij zijn 25-jarig jubileum vieren.
In ‘Kleine Ijsbeer en de grote onderzeeboot’ ontdekt Lars, de kleine ijsbeer, verse sporen in de sneeuw. Zijn ijsberenspeurneus kriebelt en hij volgt de sporen naar beneden, richting de grote baai waar hij een enorm zwart ding in het water ziet drijven. Dan ontmoet hij Norbert, de teckel van de onderzeeboot. Norbert smokkelt Lars de grote onderzeeboot binnen. En dan begint het avontuur.
Dit prentenboek biedt de lezer naast een grappig verhaal ook weetjes over de Noordpool. De wondermooie tekeningen zitten vol datails en werden warm ingekleurd, ook al speelt het verhaal zich af in de sneeuw en op één van de koudste plekken van de aardbol.
Ik was acht toen ‘Een ijsbeer in de tropen’ verscheen. Een beetje te oud voor een prentenboek maar stiekem wel grote fan. 25 jaar en tien Kleine-Ijsbeerboeken later ben ik nog steeds fan, maar nu niet meer stiekem.