3+ | 2009
Ploegsma
ISBN 978 90 216 6673 0
FICTIE , 137 p. , €19.95
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

Het boordevolle boek voor baby's en peuters
Annie M.G. Schmidt (auteur), Lida Dijkstra (auteur), Jet Boeke (auteur) Nöelle Smit (illustrator), Juliette de Wit (illustrator), Alex de Wolf (illustrator)

Deze bonte verzameling van versjes, kijkprenten en verhalen bevat een mooie selectie uit reeds uitgegeven boekjes. Het oogt aantrekkelijk door de knappe keuze van teksten en de prachtige illustraties van telkens de oorspronkelijke illustrator. Het is boeiend om op die manier meerdere tekenstijlen naast elkaar te zien. Elk verhaal, versje of prentenverhaal is er één van de toppers en alzo heb je voor weinig geld veel toffe boekjes bij elkaar. Het papier is ook redelijk stevig. De ondertitel heeft het over baby’s en peuters, maar vele verhaaltjes vragen toch meer maturiteit en zullen eerder de kleuter aanspreken.
Door de grote variatie lijkt het me een plezierig voorleesboek om aan kinderen van verschillende leeftijden voor te lezen. Ik zie me al, als ouder, gezellig knus in de zetel met meerdere kinderen. Elk kind mag een verhaaltje kiezen (als er nog tijd genoeg is voor het slapengaan), dit wordt voorgelezen en zo komt elk kind eens aan zijn trekken. Deze bundel mag er wel zijn. Jammer dat de auteurs niet bij elke titel vermeld staan en alleen in de inhoudstafel vooraan te vinden zijn.

Hilde Ramboer